Inspiratie

Creatieve stylingtips om optimaal te genieten van jouw tuin of balkon

Ontdek de creatieve stylingtips!

De lente hangt in de lucht! Maar voordat je de barbecue aansteekt, die gezellige tuinborrel organiseert of staat te koken met verse groenten uit jouw moestuin, is het tijd voor een opknapbeurt van jouw buitenruimte. Wij delen creatieve stylingtips om jouw tuin of balkon in te richten, zodat jij optimaal kunt genieten in de buitenlucht.

Creatieve tips voor het inrichten van je tuin

Wat zijn de laatste tips voor het inrichten van je tuin of balkon? Industrieel blijft trendy – óók in jouw tuin of op het balkon. Vintage meubels en stoere accessoires mogen bij deze trend niet ontbreken. Kies je voor een bohemian stijl? Dan maak je je buitenruimte af met grote loungekussens, een buitenkleed en windlichten. De designliefhebber kiest voor een strakke, moderne tuin met rechte lijnen. Voor welke stijl je ook kiest, start met een goed basisplan voordat je gaat shoppen en inrichten. Vergeet vooral niet aan de volgende zaken te denken!

Een goede voorbereiding bij de inrichting van je tuin

Als je jouw tuin of balkon (opnieuw) wil inrichten, is het erg handig om de ruimte eerst uit te tekenen op schaal. Zo heb je een handige plattegrond waarop je goed in kaart kunt brengen hoeveel ruimte er eigenlijk is. Geef jouw lounge- en zithoek een plekje op de plattegrond, besluit of je een kruiden- of groentetuintje aan wil leggen en zorg dat de kids de ruimte krijgen om te spelen. Door de meubels en planten die je wilt aanschaffen – of nog in de schuur hebt staan – alvast een plek op de plattegrond te geven, kun je gericht aan de slag!

Mix & match: zithoek of loungehoek in je tuin of balkon

Ontbijten, lunchen of dineren in de buitenlucht bezorgt ons het ultieme vakantiegevoel in eigen land. Creëer een plek in je tuin of op het balkon waar je heerlijk kunt tafelen of borrelen met familie en vrienden. De teakmeubels en plastic tuinsets maken steeds vaker plaats voor stoere, robuuste meubels van steigerhout of staal.

De trends voor ín huis worden doorgetrokken naar de tuin. Dit jaar zien we qua materialen veel zwart staal, goud en messing, maar ook natuursteen, marmer en rotan. De vorm van onze tuinmeubels verandert: we zien steeds vaker ovale tafels, lage vierkante loungesets en verschillende stijlen in the mix. Door kleuren en materialen te combineren, creëer je een zeer persoonlijke stijl waar je nog jaren plezier van hebt.

tips inrichten tuin

Borrelen loungehoek tuin

Van barbecue tot buitenkeuken

De tuin of het balkon wordt steeds vaker een verlengstuk van de keuken. De ‘culinaire tuin’ is van alle kookgemakken voorzien, zoals een moestuin met groenten, eetbare bloemen en kruiden en een uitgebreide buitenkeuken. Van een toffe barbecue tot een volledige aanbouw met luxe buitenkeuken: je bent bij De Bossche WoonBoulevard aan het juiste adres.

Barbecue in de tuin

Groen, groener, groenst

Planten maken van iedere buitenruimte – van balkon tot tuin – een kleurrijke oase. Wat voor planten passen bij jouw tuin op het zuiden of balkon op het noorden? Laat je informeren over de hoeveelheid zonlicht een plant nodig heeft voordat je nieuwe planten aanschaft. Geen groene vinger? Geen probleem! Er zijn voldoende planten die erg gemakkelijk te verzorgen zijn.

balkon groen planten

Kom langs aan De Bossche WoonBoulevard voor het inrichten van je tuin of balkon!

Het groen is aangeschaft, de zithoek heeft een plekje gekregen, maar de tuin voelt nog steeds ‘kaal’ aan. Kies voor mooie accessoires om jouw buitenruimte af te maken. Dit is dé oplossing voor een fijne en stylish sfeer. Denk dus ook aan kussens, kaarsen, buitenkleed en bloempotten. Bij de winkels aan De Bossche WoonBoulevard vind je een fijn aanbod aan woonwinkels waar decoratie, tuinmeubels en accessoires te vinden zijn. Kom langs bij onder andere Tuinmeubelshop, Leen Bakker of Kwantum!

tips inrichten met tuinaccessoires