Inspiratie

Jouw tuin of balkon onderhoudsvriendelijk, duurzaam en overzichtelijk maken? Bekijk de 8 tips!

8 interieurtips voor jouw buitenruimte!

Bij mooi weer zijn we het liefste de hele dag buiten met het gezin: om te eten, te spelen, te werken, te borrelen, te sporten en te genieten. Maak jouw tuin, balkon of terras onderhoudsvriendelijk, overzichtelijk én duurzaam. Wij hebben 8 tuintips voor je verzameld om dat te bereiken!

 

1. Zorg voor een goede eettafel, loungehoek of tuinset

Dé manier om langer en vaker van je tuin te genieten is door te investeren in een zithoek, loungeset of eethoek – of alle drie. Creëer een plek in je tuin of op het balkon waar je heerlijk kunt tafelen, loungen of borrelen met familie en vrienden. Een fijne zithoek of loungehoek komt in veel verschillende stijlen – klassiek of modern, hout of roestvrijstaal – en prijscategorieën, je kunt terecht bij JYSKVan der Garde TuinmeubelshopKwantum en Praxis om inspiratie op te doen!

2. Maak ruimte voor een speelplek

Een zit- en eethoek in de tuin is fijn, maar voor een huis met kids is een speelhoek(je) een must. Want zodra het droog blijft en de temperatuur goed is, wil je natuurlijk dat je kinderen ook optimaal kunnen genieten van de buitenruimte. Niet iedereen heeft de ruimte voor een groot speeltoestel met glijbaan en schommel, maar ook op een terras of balkon kun je met een slim opbergsysteem het speelgoed van je kinderen kwijt. Een leuk speelkleed van Prénatal voor de allerkleinsten of een paar vierkante meters met rubberen tegels van een van deze winkels maakt de speelhoek nog veiliger en aangenamer.

3. Onderhoudsvriendelijk en opgeruimd

Een opgeruimde omgeving, een opgeruimd hoofd. Dat geldt niet alleen voor de hal, de speelkamer of hoek van de kinderen of jouw kledingkast, maar ook voor jouw tuin of balkon. Door een verwilderde tuin voel je je al snel redelijk onbeholpen. Hoe houd je je tuin onderhoudsvriendelijk? Wij hebben een paar tips!

  • Overweeg bomen of struiken te verwijderen die haast niet in toom te houden zijn: deze planten leveren je meer werk op, dan ecologisch voordeel!
  • Investeer in een irrigatiesysteem
  • Kies voor duurzame kwaliteitstegels: zodat je ze niet constant aan het schoonmaken bent of moet vervangen in verband met schade.

4. Kies voor duurzame beplanting

Kies voor planten en struiken die elk jaar in bloei komen te staan en plaats ze op een strategische plek. Heb je groene vingers? Leef je dan uit: bij deze winkels van de Bossche WoonBoulevardvind je veel (kunst)groen of laat je adviseren bij een tuincentrum.

5. Vergeet de tuinaccessoires niet

Het groen is aangeschaft en de zithoek heeft een plekje gekregen: voelt de tuin nog steeds ‘kaal’ aan? Kies voor mooie accessoires om jouw buitenruimte af te maken. Denk aan kussens, kaarsen, een buitenkleed en bloempotten. Kies bijvoorbeeld voor een stellage waarin je kaarsen, kussens, dekens en andere tuinaccessoires kwijt kunt of voor een set praktische, weersbestendige bijzettafeltjes. Je vindt deze accessoires bij Leen Bakker,Pronto WonenTrendhopper en basic accessoires haal je bij JYSK.

6. Creëer een ‘staycation’ plek

Waarom zou je eens per jaar op vakantie gaan als jouw tuin je het hele jaar door het gevoel kan geven dat je op vakantie bent? Maak van je tuin een oase van rust:

  • Houd de tuin onderhoudsvriendelijk (zie tip 3)
  • Schaf een weerbestendig soundsysteem aan om ook buiten van muziek te genieten
  • Investeer in tuinmeubilair waarin je echt wilt zitten
  • Voeg verlichting toe om jouw buitenruimte veel te gebruiken – ook wanneer het donker is. Goede verlichting vind je bij een van de vele woonwinkels van de Bossche WoonBoulevard
  • Installeer een buitenkeuken als je van koken houdt

7. Functioneel mooi

Een schuur voor de fietsen, een overdekking voor het haardhout, een ombouw voor de containers en een kist voor het speelgoed van de kinderen? Dit zijn dingen die je elke dag ziet, waarom zou je ze dan niet mooi maken? Kies ervoor om deze in het oog springende objecten om te toveren tot aantrekkelijk, multifunctioneel design. Creatieve ideeën vind je bij bij JYSKVan der Garde TuinmeubelshopKwantumen Praxis.

8. Zorg voor een naadloze overgang van buiten naar binnen (en andersom)

In het voorjaar maken we de tuin graag lente-proof! Start jij in de tuin of op het balkon? Vergeet de slaapkamer, woonkamer of keuken niet. Breng de natuur naar binnen en jouw gevoel voor stijl en de laatste trends naar de tuin of het balkon. Bij de Bossche WoonBoulevard ben je voor je hele huis aan het goede adres. Hieronder vind je een overzicht per categorie:

Buiten & klussen
In het voorjaar kun je voor groen, klusmateriaal en buitenmeubels terecht bij Van der Garde TuinmeubelshopKwantum en Praxis.

Textiel & slaapkamer
Fris en betaalbaar bedtextiel of een nieuw slaapkamerinterieur vind je bij Haco Wonen en SlapenSwiss Sense,Auping,Beter Beden Beddenreus.

Keuken
Laat je adviseren bij een van deze winkels: Brugman KeukensBruynzeel KeukensKeuken KampioenKeukensale of Superkeukens.

Maar dit is natuurlijk maar een selectie. Al deze winkels vind je in De Bossche Woonboulevard en nog veel meer!