Inspiratie

Vloerkleden, gordijnen & bekleding: ontdek deze 5 interieurtrends op het gebied van woontextiel

5 interieurtrends op het gebied van woontextiel

Luxe gordijnen, zachte bekleding en opvallende vloerkleden maken het verschil in jouw huis. De impact van textiel op jouw interieur is enorm. Deze vijf interieurtrends op het gebied van woontextiel hebben wij voor je verzameld.

Trend 1: Monochroom
Losse penseelstreken, een speels vlekkenpatroon of geblokte dessins op stof in een sterk monochroom palet zorgen voor een sophisticated en eenvoudig interieur.

Monochroom interieurtrends
Monochroom interieurtrends

Trend 2: Bouclé
Bouclé heeft een uitgesproken uitstraling en staat vooral bekend als de ‘Chanel-stof’. Bouclé zien we terug in de laatste fashiontrends, maar ook in het interieur. De geweven structuur van Bouclé-stof is oneffen en ongelijkmatig: dat geeft jouw interieur – in tegenstelling tot de chique uitstraling van de stof voor een jasje – een rustieke en landelijke uitstraling.

Bouclé interieurtrends
Bouclé interieurtrends

Trend 3: Rijke dessins van wilde bloemen
Met name bloemen worden komend jaar afgebeeld op het stofontwerp: veel aandacht voor donkere bloesems die een bepaalde grandeur uitstralen. Gewaagde, dramatische bloemenprints zijn perfect voor iedereen die een statement wil maken. Het donkere kleurenpalet zorgt ervoor dat het chique, stylish en sophisticated blijft!

Linnen bekleding interieurtrend
Linnen bekleding interieurtrend

Trend 4: linnen is terug (en blijft)!
We zagen in 2019 steeds meer meubels met linnen bekleding: luchtig, trendy en duurzaam. De natuurlijke uitstraling van het materiaal past perfect bij de de interieurtrends van het komende jaar. Bovendien is linnen in lichte tinten is de perfecte stof voor de warmere seizoenen. Banken in luxe linnen uitvoering, kussenhoezen van het natuurlijke materiaal of linnen gordijnen zijn helemaal on trend.

Zachte stoffen trendkleuren interieur
Zachte stoffen trendkleuren interieur

Trend 5: zachte stoffen in de laatste trendkleuren voor 2020
Zachte materialen als velours, fluweel, vilt en faux fur zijn ontzettend populair. Kies voor rijke materialen, structuren en textielen in het gedurfde kleurenpalet van 2019-2020. Dat zijn kleuren als terracotta, granaatappel-rood, limoengeel, roze, flessengroen, olijfgroen, ultraviolet, mauve en kobaltblauw. Prachtige kleuren die ontzettend goed combineren met beige, grijs en wit.

Voor jouw huis
Ben je op zoek naar mooie woontextiels? Dan ben je aan het juiste adres bij de Bossche WoonBoulevard. Kom inspiratie opdoen, advies inwinnen of woonshoppen voor jouw droomhuis!

Badkamer
Heb je in 2019 de verbouwing van jouw badkamer op de planning staan? Kom dan eens een kijkje nemen bij BrugmansQ1 SanitairSanidirectSanisale Den Bosch of X²O.

Slaapkamer
Ga je de slaapkamer renoveren of aanpakken? Start dan bij een van de beddenspecialisten van de Bossche WoonBoulevard, zoals Swiss SenseErnesHaco Den BoschBeter BedBeddenreus of Auping.