Inspiratie

Vloerkleden, gordijnen & stoffen: de 5 interieurtrends!

Vloerkleden, gordijnen & stoffen: de 5 interieurtrends!

Luxe gordijnen, zachte bekleding en opvallende vloerkleden maken het verschil in jouw huis. De impact van textiel op jouw interieur is enorm. Wij hebben dé gordijnen trends, vloerkleden trends én stoffen trends van 2023 voor je verzameld. Ontdek de 5 interieurtrends!

Trend 1: Monochroom

Losse penseelstreken, een speels vlekkenpatroon of geblokte dessins op stof in een sterk monochroom palet zorgen voor een sophisticated en eenvoudig interieur.

Monochroom interieurtrends

Trend 2: Bouclé

Bouclé heeft een uitgesproken uitstraling en staat vooral bekend als de ‘Chanel-stof’. Bouclé zien we terug in de laatste fashiontrends, maar ook in het interieur. De geweven structuur van Bouclé-stof is oneffen en ongelijkmatig: dat geeft jouw interieur – in tegenstelling tot de chique uitstraling van de stof voor een jasje – een rustieke en landelijke uitstraling.

Bouclé interieurtrends

Trend 3: Rijke dessins van wilde bloemen

Met name bloemen worden komend jaar afgebeeld op het stofontwerp: veel aandacht voor donkere bloesems die een bepaalde grandeur uitstralen. Gewaagde, dramatische bloemenprints zijn perfect voor iedereen die een statement wil maken. Het donkere kleurenpalet zorgt ervoor dat het chique, stylish en sophisticated blijft!

Linnen bekleding interieurtrend

Trend 4: linnen is terug (en blijft)!

We zagen in 2019 steeds meer meubels met linnen bekleding: luchtig, trendy en duurzaam. De natuurlijke uitstraling van het materiaal past perfect bij de de interieurtrends van het komende jaar. Bovendien is linnen in lichte tinten is de perfecte stof voor de warmere seizoenen. Banken in luxe linnen uitvoering, kussenhoezen van het natuurlijke materiaal of linnen gordijnen zijn helemaal on trend.

Zachte stoffen trendkleuren interieur

Trend 5: zachte stoffen in de laatste trendkleuren voor 2020

Zachte materialen als velours, fluweel, vilt en faux fur zijn ontzettend populair. Kies voor rijke materialen, structuren en textielen in het gedurfde kleurenpalet van 2019-2020. Dat zijn kleuren als terracotta, granaatappel-rood, limoengeel, roze, flessengroen, olijfgroen, ultraviolet, mauve en kobaltblauw. Prachtige kleuren die ontzettend goed combineren met beige, grijs en wit.

Ontdek de interieurtrends van 2024 om jouw huis helemaal op te pimpen!

Inspiratie opgedaan dankzij deze interieurtrends? Kom langs aan De Bossche WoonBoulevard!

Heb jij inspiratie opgedaan dankzij deze gordijnen trends, vloerkleden trends en stoffen trends van 2023? Kom dan langs bij één van onze winkels zoals Sanidirect, Swiss Sense, Beter Bed en Carpetright!