Inspiratie

10 x Groen wonen: ‘inspired by nature’

Omarm de botanische trend en het gebruik van duurzame materialen

Een groene look voor je interieur deze lente? Go for it! Een gezellig én trendy interieur begint bij de botanische trend geïnspireerd op de natuur en het buitenleven. Het gebruik van hoogwaardige natuurlijke materialen – al dan niet ecologisch en duurzaam – sluit naadloos aan op deze trend. Hoe geef jij jouw huis een ‘groene’ update – letterlijk en figuurlijk?

#1 Een houten vloer of…. Laminaat?
De truc om je huis een ‘natuurlijke look’ te geven? Dat is een vloer met een natuurlijke uitstraling. Het wordt steeds lastiger om een échte houten vloer te onderscheiden van prachtig laminaat. Bij Praxis vertellen ze je er alles over. Voor welke laminaat-stijl kies jij?

#2 Ibiza Naturel
Bij Pronto Wonen omarmen ze de woonstijl ‘Ibiza Naturel’: deze prachtige tijdloze woontrend van Pronto Wonen is een stijl met veel natuurlijke invloeden – zoals puur, zacht, landelijk, vakantie, strand & zand. Het kleurenpalet bestaat uit aardse, pastel en wit-tinten.

#3 Natural vloeren
Wil je graag een rustig interieur? Haal dan de kracht van de natuur in huis met de woonstijl Naturals van Carpetright. Deze stijl is geïnspireerde op natuurlijke materialen zoals zand, steen, klei, hout en riet. De tip van Carpetright? Een houten of natuursteenlook vloer is de perfecte basis voor deze woonstijl. Daarnaast vindt Carpetright dat écht groen niet mag ontbreken in deze woonstijl. Maak je interieur af met mooie kamerplanten.

#4 Duurzaam wonen met energiezuinige apparatuur in de keuken
Wil je een designkeuken van alle gemakken voorzien zónder een torenhoge energierekening? Dat kan! Brugman laat zien hoe je energie bespaart in een moderne, luxe keuken: bekijk deze tips van Brugman.

#5 Duurzaam slapen
Is jouw slaapkamer wel duurzaam ingericht? Voor een trendy slaapkamer is het niet nodig om het milieu te belasten. Maak zelfs de slaapkamer groen met milieuvriendelijke matrasopties. Slapen op een gezond matras gemaakt van natuurlijke producten biedt niet alleen voordelen voor de slaper, maar ook voor het milieu. De medewerkers in onze beddenwinkels adviseren je over de verschillende opties voor jouw slaapkamer.

#6 Duurzaam buiten
Die ‘groene’ look komt pas écht tot zijn recht in een natuurlijke omgeving: die prachtige loungeplek in jouw tuin. De aanschaf van jouw eerste tuinmeubilair is bijna net zo spannend als het kopen van je eerste huis met tuin. Neem de tijd om de beste weerbestendige én duurzame stukken voor jouw terras, tuin, balkon of veranda te vinden. Het aanbod aan tuinmeubelen is vaak erg beperkt, maar bij Van der Garde Tuinmeubelshop hebben ze een enorm assortiment.

#7 Lente bij TrendHopper
Ook bij TrendHopper hebben ze de lente in hun bol. Zin om de ramen open te gooien, de boel op te ruimen en je interieur op te frissen? Dat snappen ze bij TrendHopper heel goed. Daarom hebben ze speciaal voor jou de laatste frisse interieurtrends in beeld gebracht en toegelicht: de interieurtrends van dit voorjaar bij TrendHopper.

#8 Botanisch behang van Ernes
Hoe bereik je die botanische trend met een paar kleine transformaties? Door een muur in de woonkamer of woonkeuken te behangen! Een goed behang helpt je om precies de sfeer te creëren die jou zo aanspreekt. Een hippe bladerprint, een frisse, groene kleur, een klassieke bloem of een urban jungle-motief behoren tot de mogelijkheden. Bij Ernes Wonen helpen ze je verder!

#9 Groen Wonen
De botanische trend is een blijvertje en gaat dit voorjaar nog een stapje verder. Dat zie je terug in de nieuwe trendcollectie Groen Wonen van Leen Bakker, die bestaat uit meubels en accessoires met een groen accent. Een vloerkleed met grote palmbladeren, lampionnen met exotische plantendessins, vazen en schalen in de vorm van een cactus, kussens met libellen en kevers… Breng de natuur in je woning!

#10 Groen doen
Kwantum brengt op een andere wijze groen in huis. Deze woonwinkel zorgt voor een groen tintje door prachtige meubels en woonaccessoires speciaal voor jou te verzamelen onder het mom ‘Groen doen’.

Maar dit is natuurlijk maar een selectie van het ‘groene’ aanbod van De Bossche WoonBoulevard. Deze botanische trend – al dan niet samengesteld met duurzame materialen – vind je in De Bossche Woonboulevard en nog veel meer!