Inspiratie

Zes woontrends om 2020 goed te beginnen

Zes woontrends om 2020 goed te beginnen

Een nieuw jaar brengt nieuwe en interessante woontrends met zich mee. Om het nieuwe jaar goed te beginnen zijn er voor jou zes woontrends uitgekozen die jouw woning een frisse look geven. Met kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken. Laat je inspireren op De Bossche WoonBoulevard en maak in 2020 een frisse start met een woning waar je nóg trotser op bent.

Woontrends 1: duurzaam is de toekomst

Je ziet en hoort het overal; steeds meer mensen kiezen ervoor om duurzamer te gaan leven. Dit is dan ook een van de belangrijkste woontrends. Jij kan op een makkelijke manier je steentje bijdragen door jouw huis te verduurzamen. Vervang bijvoorbeeld halogeen- en gloeilampen door LED lampen, overweeg groene energie en kies voor natuurlijke materialen.

Woontrends 2: natuurlijke materialen & kleuren

Door de keuze van veel mensen om duurzamer te leven zie je meer natuurlijke materialen en kleuren terugkomen. Enkele voorbeelden:

  •  Bamboe
  •  Fluweel
  •  Kurk

Deze materialen geven een woning de milieubewuste uitstraling die mensen graag willen tonen. Daarnaast brengt het een harmonieuze en vredige sfeer met zich mee. Door te spelen met verschillende texturen en kleuren houd je het speels en geef je een persoonlijke twist aan jouw interieur.

woontrend slaapkamer

Woontrends 3: omarm imperfectie met Wabi-sabi

Het Japanse Wabi-sabi omarmt de schoonheid van imperfectie en creëert zo een authentieke stijl in jouw woning. Wabi-sabi zet zich af tegen het streven naar perfectie, wat in deze tijd vaak de norm is. “Wabi” staat voor eenvoud en soberheid. “Sabi” staat voor schoonheid die komt met de tijd. Natuurlijke materialen zijn erg geschikt omdat van nature niets perfect en symmetrisch ontstaat.

Een Wabi-sabi stijl creëer je heel eenvoudig door onbewerkt hout, natuurlijk steen en warme metalen te verwerken in jouw interieur. Experimenteer met bijvoorbeeld leer, riet, wol en andere ruwe materialen en onthoud: less is more!

wabi-sabi inspiratie

Woontrends 4: functioneel design

De schaarste op de huizenmarkt is ook van invloed op woontrends. We zien dan ook dat mensen steeds kleiner gaan wonen. Daarom is het belangrijk dat interieur ook functioneel is, zodat de beschikbare ruimte in jouw huis optimaal benut wordt. Een stijlvolle stoel of bank met een ingebouwde boekenkast, een uitklapbare eettafel of een salontafel die in hoogte versteld kan worden zodat het dient als een bureau zijn enkele voorbeelden die zeker de moeite waard zijn om naar te kijken.

Verticaal tuinieren is wellicht een mooie manier om de trend van natuurlijke materialen en kleuren te combineren met functionaliteit. Verticaal tuinieren neemt minder ruimte in beslag doordat je de hoogte in werkt en ziet er opvallend mooi uit.

verticaal tuinieren plant

Woontrends 5: smart wonen

Tech wordt steeds vaker verwerkt in onze woning. Het maakt het dagelijks leven net wat makkelijker en het gaat vaak hand in hand met duurzaam leven. Gebruik bijvoorbeeld een slimme thermostaat, of LED verlichting die je met je smartphone kan bedienen. Hierdoor verbruik je minder energie, want je lichten of thermostaat gaan automatisch aan en uit. In 2020 zal technologie zich blijven ontwikkelen en zullen sommige technologische producten steeds meer de standaard worden. Denk er maar eens over na. Hoe vaak kom je tegenwoordig een Quooker tegen bij iemand thuis of in een bedrijfspand?

thermostaat

Woontrends 6: neon verlichting

Wat je vroeger vaak alleen op straat tegenkwam zie je nu ook binnen. Hippe restaurants en kledingwinkels hebben de trend een tijdje geleden al opgepakt. Neon verlichting wordt een accessoire voor binnen en is daarom ook één van de nieuwste woontrends voor 2020.

En dat geldt niet alleen voor restaurants en kledingwinkels. Neon verlichting is een leuke toevoeging aan bijvoorbeeld jouw keuken of slaapkamer. Daarnaast kun je het personaliseren met je zelfgekozen tekst en kleur. Door de toenemende trend hebben steeds meer interieurwinkels en speciaalzaken neon verlichting opgenomen in het assortiment. Hierdoor zal het vinden van jouw nieuwe neon tekst geen probleem moeten zijn.

neon verlichting

Op zoek naar nog meer woontrends?

Hopelijk heeft deze blog je op ideeën gebracht om enthousiast aan de slag te gaan met de nieuwste woontrends voor 2020. De genoemde artikelen vind je allemaal terug op De Bossche WoonBoulevard. Wil je nog meer inspiratie opdoen op het gebied van wonen? Kom dan langs bij De Bossche WoonBoulevard en ontdek de mogelijkheden voor jouw woning.

Meer inspiratie nodig? Bekijk dan onze andere inspiratievolle blogs!
–        Balkon inspiratie
–        Thuis zit ideeën
–        Keuken inspiratie
–        Slaapkamer inspiratie
–        Badkamer inspiratie