Inspiratie

Haal de lente in huis!

Interieurinspiratie voor het nieuwe seizoen?

Fluitende vogels, langere dagen en bomen vol bloesem. We hebben de koude, donkere maanden definitief achter ons gelaten en dit is hét moment om de lente in huis te halen. Omarm het voorjaar: geef je interieur – van keuken tot slaapkamer – een lente-update!

Wat zijn de kleuren van de lente?
We snakken naar licht en ruimte in huis: een likje verf brengt al gauw dat frisse lentegevoel. Zit er nog steeds een warme najaarskleur of ijzige grijstint op jouw muur? Dan is het tijd om het winterse kleurenpalet te vervangen voor typische lentekleuren. Verrassende kleurencombinaties zijn de trend van het nieuwe seizoen. Als we kijken naar de trendkleuren van dit jaar kiezen we in het voorjaar nog steeds massaal voor roze tinten, wisselen we zwart in voor bruin of aubergine en combineren we pasteltinten met okergeel en petrol.

Lichte woonaccessoires
Geen zin of tijd om de kwast ter hand te nemen? Haal dan de typische lentekleuren in huis door donkere, winterse accessoires te vervangen. Kies voor nieuwe gordijnen met een grafische print in moderne kleur, vervang donkere kussenslopen voor lichte varianten met een typische lenteprint of breng kleur met andere woonaccessoires. Shop deze accessoires bij De Bossche Woonboulevard!

Lichte woonaccessoires interieur
Lichte woonaccessoires interieur

Kleur in de keuken
Die ‘lenteschoonmaak’ start vaak in de keuken. Dus waarom breng je niet direct in die ruimte het lentegevoel terug? Een minikruidentuintje voor het keukenraam, stylish theedoeken in zachte pasteltinten of je meest kleurrijke glas- en aardewerk uitgestald op een plank boven het aanrecht. Grenst jouw keuken aan de tuin? Check dan ook onze stylingtips om in het voorjaar optimaal te genieten van jouw tuin of balkon.

Lentegevoel in keuken
Lentegevoel in keuken

Flowerpower
In een voorjaarsinterieur mogen bloemen niet ontbreken! Een mooie vaas met verse bloemen op het aanrecht of de eettafel doet het heel goed, maar is wel van tijdelijke aard. Je kunt ook een print van een tak met bloesem inlijsten en boven jouw bed hangen of een kleurrijk vloerkleed aanschaffen. Voor de durfal: kies voor een behangetje met bloemenprint in de hal, slaapkamer of keuken!

Bloemen voorjaarsinterieur
Bloemen voorjaarsinterieur

Lente in de slaapkamer
Fijne pasteltinten, vrolijke bloemendecoratie en zomerse materialen als riet, rotan en bamboe zorgen voor het ultiem lentegevoel in de slaapkamer. Kies voor beddengoed dat past bij het seizoen: in stralend wit of frisse voorjaarskleuren. Vervang ook de dikke, winterse materialen in je slaapkamer voor katoen, linnen en zijde. In een sixties-interieur is rotan een vast element, maar dit jaar vind je lampen, nachtkastjes en stoelen van rotan en bamboe ook in de trendy woon- of slaapwinkel: rotan is terug!

Pasteltinten lente interieur
Pasteltinten lente interieur

Meer inspiratie?
Ga zelf aan de slag! Kies voor frisse lentekleuren, leuke accessoires die een glimlach op je gezicht toveren en toon lef door speelse lijnen in je interieur te brengen. Wij hebben een paar adressen voor je verzameld:

  • Groen & buitenmeubels? Ga naar Praxis.
  • Fris en betaalbaar bedtextiel vind je bij Haco Wonen en Slapen.
  • Kleurrijke accessoires voor in de keuken: Keuken Kampioen.
  • Wil je advies over trendy lentekleuren? Dan ben je bij Kwantum aan het juiste adres.

Maar dit is natuurlijk maar een selectie. Al deze winkels vind je in De Bossche Woonboulevard en nog veel meer!