Inspiratie

Haal de lente in huis!

Inspiratie om de lente in huis te halen!

Fluitende vogels, langere dagen en bomen vol bloesem. We hebben de koude, donkere maanden definitief achter ons gelaten en dit is hét moment om de lente in huis te halen. Omarm het voorjaar: geef je interieur – van keuken tot slaapkamer – een lente-update. Wij vertellen je hoe in onze blog!

Wat zijn de kleuren van de lente?

We snakken naar licht en ruimte in huis: een likje verf brengt al gauw dat frisse lentegevoel. Zit er nog steeds een warme najaarskleur of ijzige grijstint op jouw muur? Dan is het tijd om het winterse kleurenpalet te vervangen voor typische lentekleuren. Verrassende kleurencombinaties zijn de trend van het nieuwe seizoen. Als we kijken naar de trendkleuren van dit jaar kiezen we in het voorjaar nog steeds massaal voor roze tinten, wisselen we zwart in voor bruin of aubergine en combineren we pasteltinten met okergeel en petrol.

Lichte woonaccessoires

Geen zin of tijd om de kwast ter hand te nemen? Haal dan de typische lentekleuren in huis door donkere, winterse accessoires te vervangen. Kies voor nieuwe gordijnen met een grafische print in moderne kleur, vervang donkere kussenslopen voor lichte varianten met een typische lenteprint of breng kleur met andere woonaccessoires.

Lichte woonaccessoires interieur

Kleur in de keuken

Die ‘lenteschoonmaak’ start vaak in de keuken. Dus waarom breng je niet direct in die ruimte het lentegevoel terug? Een minikruidentuintje voor het keukenraam, stylish theedoeken in zachte pasteltinten of je meest kleurrijke glas- en aardewerk uitgestald op een plank boven het aanrecht. Grenst jouw keuken aan de tuin? Check dan ook onze stylingtips om te genieten van je tuin of balkon.

Lentegevoel in keuken

Flowerpower

In een voorjaarsinterieur mogen bloemen niet ontbreken! Een mooie vaas met verse bloemen op het aanrecht of de eettafel doet het heel goed, maar is wel van tijdelijke aard. Je kunt ook een print van een tak met bloesem inlijsten en boven jouw bed hangen of een kleurrijk vloerkleed aanschaffen. Voor de durfal: kies voor een behangetje met bloemenprint in de hal, slaapkamer of keuken!

Bloemen voorjaarsinterieur

Lente in de slaapkamer

Fijne pasteltinten, vrolijke bloemendecoratie en zomerse materialen als riet, rotan en bamboe zorgen voor het ultiem lentegevoel in de slaapkamer. Kies voor beddengoed dat past bij het seizoen: in stralend wit of frisse voorjaarskleuren. Vervang ook de dikke, winterse materialen in je slaapkamer voor katoen, linnen en zijde. In een sixties-interieur is rotan een vast element, maar dit jaar vind je lampen, nachtkastjes en stoelen van rotan en bamboe ook in de trendy woon- of slaapkamerwinkel: rotan is terug!

Je hele huis klaarmaken voor de lente? Ontdek onze blog met het stappenplan voor een voorjaarsschoonmaak!

Pasteltinten lente interieur

Meer inspiratie? Kom langs aan De Bossche WoonBoulevard!

Ga zelf aan de slag! Kies voor frisse lentekleuren, leuke accessoires die een glimlach op je gezicht toveren en toon lef door speelse lijnen in je interieur te brengen. Kom langs bij Praxis, Haco Wonen en Slapen, Keuken Kampioen, Kwantum of één van onze winkels aan De Bossche WoonBoulevard!