Inspiratie

De 5 musthaves voor in huis

5 musthaves voor in huis

Een nieuwe woning of nét een verbouwing achter de rug? Er zijn maar een paar final touches nodig om van jouw (nieuwe) huis een thuis te maken: dit zijn onze 5 musthaves voor in huis!

​​​​​​​1. De ideale zithoek

Dé plek waar je als gezin samen geniet van een gezellig filmavondje of met je partner een wijntje drinkt om het weekend in te luiden: een comfortabele zithoek. Dit is de eerste musthave voor in je huis. De keuze van de inrichting van je zithoek is afhankelijk van de samenstelling van je gezin en de vorm van je woonkamer. Twee – of meer – pubers in huis? Kies dan voor een ruime bank, genoeg beenruimte en een mooi tv-meubel. Een jong gezin? Een modulaire zitbank bestaat uit verschillende elementen die je gemakkelijk verschuift: handig!

Daarnaast is de televisie vaak het centrale middelpunt van de zithoek. Kies voor een rustig(er) interieur, werk de televisie weg in een speciale kast of ombouw.

2. Een eettafel met genoeg plek voor iedereen

Genoeg ruimte voor familieleden, vrienden of buren aan de eettafel: dat is één van de eisen voor een ‘gezellig thuis’. De juiste vorm, duurzaam materiaal en uitgevoerd in een prachtige kleur: maak van de eettafel een opvallend middelpunt óf kies voor een neutrale, grote tafel met opvallende eettafelstoelen.

3. Voldoende opbergruimte

Voor alle schoenen in de rommelige hal, voor de winterjassen die de helft van jouw ‘walk-in closet’ in beslag nemen of voor de skikleding op zolder: slimme opbergruimte zorgt voor een overzichtelijk interieur. Een plek waar jij je thuis voelt!

4. Goede verlichting in de badkamer

Deze ‘musthave’ had je misschien niet verwacht in dit rijtje. Goede verlichting in het hele huis is vaak een enorme uitdaging: het monteren en installeren van nieuwe hanglampen, spots en andere lichtobjecten is een behoorlijke klus. De badkamer – daar waar je iedere ochtend je beauty ritueel uitvoert – wordt vaak vergeten.

Goede badkamerverlichting interieur

5. Trendy woonaccessoires

Niet ieder seizoen verander je jouw complete interieur, maar frisse accenten aanbrengen door middel van woonaccessoires en decoratie is wél een welkome afwisseling in de woonkamer of slaapkamer. Kussens in de laatste trendkleuren, mooie lijsten met prints en trendy decoratie. Ga helemaal los in je huis!

Frisse trendy woonaccessoires

Musthaves voor in huis bij De Bossche Woonboulevard

Heb jij inspiratie opgedaan dankzij deze musthaves voor in je huis? De Bossche Woonboulevard is een plek waar je terecht kunt voor alles in jouw woning! Kom langs bij Haco Wonen en Slapen, JYSK, Pronto Wonen of één van onze andere winkels. Meer tips en ideeën nodig? Ontdek de blog met de interieurtrends van 2024!