Inspiratie

7 x de beste keuze voor jouw vloeren en raambekleding

De 7 trends voor raambekleding en vloeren in 2023

Lamellen, gordijnen of jaloezieën? Vinyl, visgraatparket of laminaat? Bij het inrichten van een huis, is de keuze voor de aankleding van ramen en vloeren soms best lastig. Door het grote aanbod in materialen, kleuren en stijlen verlies je al gauw het overzicht. We hebben de zeven belangrijkste trends voor vloeren en raambekleding op een rijtje gezet.

1. Natuurlijke materialen en kleuren

Dit jaar halen we de natuur in huis! Door natuurlijke materialen in rustige tinten en patronen staat de natuur centraal in ons interieur. Linnen gordijnen passen goed binnen deze trend. Deze stof is luchtig, luxe en betaalbaar.

En qua kleur? Zachte natuurlijke tinten zijn populair. Tip: kies voor een groene of bruine kleur voor jouw raamdecoratie: dat is nog steeds helemaal hot in 2020!

Natuurlijke tinten in huis

2. Luxe materialen en kleuren

Lange gordijnen tot op de grond van een dikke, luxueuze stof of houten shutters op maat gemaakt? Steeds meer mensen kiezen voor raamdecoratie met een ‘touch of glam’. Mooie gordijnen of een bijzondere vloer zijn absolute eyecathers in je interieur. Veel mensen willen investeren in deze interieur-elementen. Bij een speciaalzaak voor vloeren en raamdecoratie krijg je vaak het beste advies: de woonadviseurs van Ernes Den Bosch zorgen ervoor dat je weer verliefd wordt op je woning.

Luxe raamdecoratie interieur

3. Zachte pasteltinten op de vloer

Heb jij een zwak voor pastel? De pastel-trends die in modeland voorbijrazen, worden vaak moeiteloos naar ons interieur vertaald. Daar worden we blij van! Want ‘harde kleuren’ als paars, roze en geel zijn behoorlijk aanwezig in een interieur, maar in een pastelvariant zijn ze opeens heel toepasbaar.

Een zachte zeegroene vloer met lichtroze gordijnen? Go for it. Of gordijnen met een mintgroen motief? Prachtig!

Zachte pasteltinten interieur

4. Vinyl is terug

Een duurzame keuze – in verband met de slijtvaste toplaag – is vinyl. Tegenwoordig in zo’n luxe uitvoering dat het – op het oog – bijna niet van natuurlijk materiaal te onderscheiden is. Veel mensen kiezen voor een houten design, steeneffect of uni-kleur, maar voor de durfvals is er ook een opvallendere keuze: ga voor de betonlook of een grafische print.

5. Knock on wood

Een houten vloer is niet alleen een tijdloze keuze, maar ook een verstandige investering. De vloer is ten slotte de basis van je woning. Houten jaloezieën als raamdecoratie doen het ook goed in veel Nederlandse interieurs.

Omdat hout een warm karakter heeft, kun je het goed combineren met koelere tinten en materialen, hout combineert stijlvol met staal en aluminium of zeegroen en grijs. Houd wel rekening met het onderhoud van een houten vloer.

Houten vloer interieur

6. Colourblocking mag weer

Vrolijk, krachtig en veel lef: dat straalt een interieur uit waar met kleur is gespeeld. Ben je geen fan van pastel of natuurlijke tinten? Dan is dat dit seizoen geen probleem. De truc is om onverwachte kleuren met elkaar te laten matchen – of clashen ;). De liefhebber van colourblocking heeft oog voor kleur en durft het neutrale kleurenpalet in het interieur te breken met – bijvoorbeeld – een koele blauwe vloer en okergele gordijnen.

7. Scandinavische basics

Een verduisterend rolgordijn? Een klant & klaar gordijn in een basic uitvoering? Of goede gordijnrails en accessoires nodig? Scandinavische basics staan altijd goed in jouw interieur. Je kunt het combineren met verschillende woonstijlen. Ideaal!

Scandinavische basics interieur

Jouw droomvloer of raamdecoratie bij De Bossche WoonBoulevard!

Heb jij precies voor ogen hoe jouw droomvloer of raamdecoratie van jouw (nieuwe) huis eruitziet? Bij De Bossche Woonboulevard slaag je gegarandeerd. Kom een kijkje nemen bij Praxis, Kwantum, Leen Bakker of één van onze andere winkels met een ruim aanbod in vloeren en raambekleding. Onze medewerkers kunnen jou de beste adviezen geven en je helpen met vragen. Lees meer over de meest gestelde vragen over vloeren!