Inspiratie

Drie balkon ideeën voor een trendy en gezellig balkon!

Drie balkon ideeën voor een trendy en gezellig balkon!

Maak je klaar voor het voorjaar. De dagen worden weer langer en de zon laat zich weer steeds vaker zien. Dat kan maar één ding betekenen: naar buiten! Het is daarom de hoogste tijd om jouw balkon meubels weer af te stoffen en je balkon weer mooi in te richten. Wij hebben de laatste trends en de leukste balkon ideeën voor je op een rijtje gezet! Nodig jij graag vrienden uit en wil je genieten van het uitzicht? Of zak je liever weg in je zitlounge? Lees snel verder voor onze tips!

Idee 1: balkonplanten en urban farming op jouw botanische balkon

De plantentrend trekt door naar ons balkon. Helaas hebben balkons soms beperkte ruimte voor planten. Geen nood: er zijn een aantal slimme trucjes om te zorgen dat je ook op jouw balkon planten kwijt kunt en zelf kunt tuinieren. Experimenteer bijvoorbeeld met verticaal tuinieren. Bevestig je plantenpotten aan een wand via een rek of plant je balkonplanten in speciaal hiervoor gemaakte zakken. Deze zakken zijn gemaakt van stevig textiel dat waterdoorlatend is. Je kan de plantenzak heel eenvoudig met een spijker of schroef aan de wand bevestigen!

Wil je liever niets aan de wand bevestigen? Geen probleem, er zijn namelijk handige plantenbakken ontworpen die op (bijna) elke balkonreling te plaatsen zijn. Houdt er alleen wel rekening mee dat wanneer het stormt het slim is om de planten van je reling te halen!

Wat we steeds vaker zien is urban farming. Met urban farming verbouw je snel en gemakkelijk kleine specerijen zoals basilicum of munt. Heerlijk voor een verse kop muntthee op je balkon met de eerste zonnestralen van de lente op je gezicht!

Urban Farming op botanisch balkon

Idee 2: relaxen in een loungeset onder een parasol op je balkon

Een balkon is natuurlijk heerlijk om in alle rust te genieten van het mooie weer. Om die reden is het verstandig om te investeren in een goede loungeset voor op je balkon. Maak een heerlijke loungesofa door pallets als zitvlak te gebruiken. Plaats hier een stevig groot kussen op en voilà; een heerlijke sofa. De palletsofa is ook weer snel op te bergen aangezien deze makkelijk uit elkaar te halen is.

Het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen de uv-straling van de zon. Kies daarom voor een trendy balkon parasol om je loungeplek in de schaduw te kunnen zetten. Heb je nog ruimte naast je loungeset? Overweeg dan een ‘freepole parasol’. Door te kiezen voor een freepole parasol heb je geen paal midden in je loungeplek en zweeft de parasol boven je. Hierdoor kan je genieten van alle ruimte en tegelijkertijd in de schaduw zitten.

Geen ruimte voor een parasol? Geen probleem! Met een driehoekig of vierkant schaduwdoek zit je ook lekker in de schaduw! Een schaduwdoek bevestig je aan de balkonreling en met een haak aan de wand. Als het gaat waaien raden we wel aan om de schaduwdoek los te maken en op te bergen.

Tip: Wil je jouw lounge nog gezelliger maken. Kies dan voor leuke kaarsen, kussens en een dekentje. Met een dekentje kan je ’s avonds langer genieten wanneer het afkoelt.

Pallet lounge set

Idee 3: nodig je vrienden uit aan jouw balkonbar

Een verfrissend drankje op een mooie voorjaarsavond smaakt nét wat lekkerder met je beste vrienden om je heen. Creëer daarom een echte balkonbar! Tijdens de warmere maanden wordt jouw balkon the place to be om gezellig samen te zijn. Heb je geen ruimte om een echte bar te plaatsen? Bevestig een paar planken op je balkonreling en maak zelf gemakkelijk een balkonbar!

Wil je naast een verfrissend drankje ook zorgen voor een lekkere snack of zelfs een geheel diner? Met een balkon barbecue maak jij jouw balkonbar pas écht compleet. Een balkon barbecue is ook te bevestigen aan je balkonreling.

Tip: kies voor leuk en zomers servies voor op jouw balkonbar. Kijk ook eens voor leuke glazen. Want ook de mooiste glazen om heerlijke cocktails in te maken zijn te verkrijgen bij De Bossche WoonBoulevard.

Balkon bar

Enthousiast geworden na het lezen van deze balkon ideeën? Bij De Bossche WoonBoulevard staan onze experts klaar om jou meer te vertellen over de laatste balkon trends. Laat je inspireren door de mogelijkheden op het gebied van balkon inrichting. Kom langs bij Praxis, Tuinmeubelshop, Kwantum, Pronto wonen, Haco Wonen en Slapen, Ernes Den Bosch, Hoogenboezem Meubelen, Jysk, Montèl, Profijt Meubel, Trendhopper of Leen Bakker bij De Bossche WoonBoulevard!

Meer inspiratie nodig? Bekijk dan onze andere inspiratievolle blogs!
–        Thuis zit ideeën
–        Keuken inspiratie
–        Slaapkamer inspiratie
–        Badkamer inspiratie
–        Woon inspiratie in 2020