Inspiratie

5 tips om jouw tuin of terras klaar te maken voor het voorjaar

Maak je tuin of terras klaar voor het voorjaar met deze 5 tips

De zon breekt steeds vaker door en de temperaturen worden hoger. Het voorjaar is in volle gang! Het is nu tijd om jouw tuin klaar te maken en te genieten van de lente. Daarom hebben wij vijf ideeën op een rij gezet om jouw tuin klaar te maken voor het mooie weer. Wist je dat je meer ruimtelijkheid kan creëren door grote tuintegels te leggen? Of wil je weten hoe je een rustgevende Japanse tuin creëert? Lees snel verder voor deze en andere tips!

Tuin idee 1: een terras met buitenkeuken

Mooi weer betekent lekker veel buiten zijn. Op een mooie voorjaarsavond gezellig samen zijn met familie en vrienden is een van onze favoriete tijdsbestedingen in de tuin. Maak je terras klaar voor deze gezellige avonden met bijvoorbeeld een buitenkeuken. Verwerk een goede barbecue in je buitenkeuken voor heerlijke gerechten en hapjes. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte overhoudt voor een aanrechtblad om de rest van het eten te bereiden.

Bij een buitenkeuken hoort ook een terrasverwarmer. Een trend die we steeds vaker zien is de vuurtafel. Het is een echte sfeermaker waarbij je met z’n allen gezellig om de vuurtafel zit, zonder last te hebben van rook of vonken. Een vuurtafel werkt namelijk op gas.

Wist je dat we in Nederland gemiddeld 1500-1550 uur zon hebben per jaar? Kies daarom ook voor een goede kwaliteit parasol tegen de sterke uv-straling. Zorg voor één geheel door ook de tuinkussens en andere accessoires op elkaar af te stemmen. Kom snel langs bij De Bossche WoonBoulevard om meer inspiratie op te doen voor je terras!

Buitenkeuken

Tuin idee 2: een moderne tuin met grote tuintegels

Houd je van strak en minimalistisch? Dan is een moderne tuin echt iets voor jou! Doe dit door strakke en rechte hoeken te gebruiken en hoogteverschillen te creëren. Ga voor grote tuintegels zodat je minder last hebt van onkruid of verzakking van de ondergrond en tegelijkertijd een ruimtelijke tuin creëert. Heb je lichte tegels in jouw tuin? Kies dan voor donkere meubels, want door het contrast dat je creëert met je tegels vallen de meubels extra op!

Moderne tuin met afscheiding

Tuin idee 3: een tuinbank in je tuin

Wil je buiten lekker zonnen of een avondje gezellig borrelen? Kies dan voor een heerlijke tuinbank. Zorg ervoor dat je comfortabele en stevige kussens uitzoekt voor jouw tuinbank. Maak je van jouw tuinbank liever een lounge? Geen probleem; op De Bossche WoonBoulevard kan je jouw tuinbank combineren met andere tuinmeubelen. Kies voor meubelen die zorgen voor één geheel. Kies voor een bijzettafel die stevig en wat hoger is. Tuinbanken hebben namelijk over het algemeen een diepere zit. Het is fijn als je wat makkelijker je glas van tafel kunt pakken met een wat hogere bijzettafel.

Tip: maak je tuinbank helemaal af door leuke kussens te nemen die contrast maken met de bank. Hierdoor krijgt jouw tuinbank een gezellige en knusse uitstraling. Bovendien geven kussens extra rug ondersteuning waardoor je comfortabeler zit.

Tuinbank met bijbehorende set

Tuin idee 4: een Japanse tuin met een duidelijke tuinafscheiding

In een Japanse tuin moet alles met elkaar verbonden zijn; Yin en Yang. Bij Japanse tuinen zie je vaak dat er gebruik gemaakt wordt van bamboe en steigerhout. Daarnaast zijn de Japanners dol op water, wat terug te zien is in de vorm van vijvers met koikarpers. Japanse tuinen zijn daarnaast kenmerkend aan de duidelijke tuinafscheidingen. Kies hier bijvoorbeeld kiezels voor en creëer duidelijk lijnen. Om de Japanse tuin af te maken kun je kiezen voor stenen beelden. Op deze manier word je weer helemaal zen na een avondje relaxen in jouw Japanse tuin!

Japanse tuin

Tuin idee 5: een tuinset is een investering waard

Investeer in een kwalitatief goede tuinset met een grote tuintafel. Of je nu even buiten wilt werken of genieten van een heerlijke maaltijd; een tuintafel met de daarbij horende stoelen zijn een belangrijk onderdeel van iedere tuin. Ga voor een tuintafel van hoogwaardige kwaliteit die tegen een stootje kan. Kies bijvoorbeeld voor een houten of aluminium tuinset die wat gewicht hebben. Hierdoor waaien ze minder snel om en beschadigen ze minder snel. Het weer kan in Nederland namelijk ineens omslaan en je wilt niet dat dit van invloed is op jouw tuintafel en bijbehorende stoelen. Kies bijvoorbeeld voor een teakhouten tuintafel met bijpassende stoelen. Teakhout is namelijk erg duurzaam en blijft zelfs na jaren buitenstaan mooi.

Tip: kies voor leuke woonaccessoires zoals kaarsen, windlichten en tafelkleden om jouw tuinset af te maken. Daarnaast kun je voor leuk servies ook terecht bij De Bossche WoonBoulevard.

Investeren in je tuinset

Geïnspireerd geraakt van onze tuin ideeën en wil jij jouw tuin klaar maken voor komende zomer? Benieuwd naar welke tuinbank het beste in jouw tuin past? Bij De Bossche WoonBoulevard staan onze adviseurs dagelijks voor je klaar! Laat je vandaag nog adviseren bij Jysk, Kwantum, Tuinmeubelshop, Leenbakker, Ernes Den Bosch, Haco Wonen en Slapen, Hoogenboezem Meubelen, Montèl, Profijt Meubel, Pronto Wonen, Trendhopper of Praxis bij De Bossche WoonBoulevard!

Meer inspiratie nodig? Bekijk dan onze andere inspiratievolle blogs: