Inspiratie

Negen dingen die je kunt doen als je thuis zit

Negen dingen die je kunt doen als je thuis zit

De zoveelste tv-serie al gekeken en je boekenkast heb je al helemaal uitgelezen. Klinkt je dit bekend in de oren? Wij hebben negen tips voor je waardoor jij je niet meer zult vervelen en tegelijkertijd iets nuttigs doet in en rondom jouw huis! Gebruik je tijd nuttig en doe dingen waar je in je normale drukke bestaan niet aan toe komt.

1.      Tuinieren

Heb je een tuin die nog niet klaar is voor de warmere maanden? Begin dan met het klaarmaken van jouw tuin of balkon! Ga alvast steentjes rapen of onkruid wieden. De lente is net begonnen, zorg er daarom voor dat je heerlijk buiten kunt zitten of werken wanneer het mooi weer is. Heb je kinderen en wil je ze entertainen; maak samen een moestuintje. Groei de heerlijkste groentes in eigen tuin, scheelt je ook weer een ritje naar de supermarkt.

2.      Schoonmaak klusjes in huis

De lente is begonnen dus de voorjaarschoonmaak staat op de agenda! Nu je toch thuis bent kan je niet snel genoeg beginnen. Begin met de zware schoonmaak klussen zoals  het schoonmaken van je frituurpan en oven. Na deze zwaardere klussen lijkt de rest niet zo zwaar meer. Nu je veel thuis bent hoef je ook niet alles tegelijkertijd te doen. Neem de tijd om écht goed schoon te maken zodat je er nog lang plezier van hebt.

3.      Kledingkast opruimen

Het wordt tijd om je winterkleding op te bergen en lente-outfits tevoorschijn te toveren. Als je toch bezig bent, ruim dan je kledingkast op! Met een opgeruimde kledingkast heb je ook veel beter overzicht welke kleding je wel en niet meer mooi vindt! Doneer je oude kleding aan een goed doel en maak ruimte voor nieuwe kleren.

4.      Foto’s uitzoeken

Verzamel jij ook altijd veel foto’s op je telefoon? Beloof je altijd daar iets mee te doen maar gebeurt dit nooit? Scroll eens door je foto’s heen, laat ze printen, koop lijstjes en hang ze aan de muur. Zo kun je ieder moment van de dag naar jouw favoriete herinneringen kijken.

5.      Het barbecue seizoen begint

Het mooie weer zorgt ervoor dat we langer licht hebben en warmere temperaturen. Dit betekent dat we weer gezellig kunnen gaan barbecueën. Zorg dat je je barbecue van te voren goed schoonmaakt. Gooi oud houtskool of briketten weg en spuit de barbecue helemaal schoon. Barbecue seizoen geopend!

barbecue/bbq

6.      Online inspiratie opdoen van nieuwe woontrends

Nu je wat meer binnen bent, ben je misschien toe aan wat nieuws in huis. Gelukkig kun je online goed inspiratie opdoen. Ken je onze Instagram pagina al? Wij posten regelmatig de nieuwste tips, trends en inspiratie om jou te voorzien van alles wat hip en happening is op woongebied. Of dit nou over badkamers gaat of over het inrichten van een slaapkamer, wij zorgen ervoor dat jij helemaal up-to-date bent!

7.      Creatief zijn met de kinderen

Nu je toch veel thuis bent kun je het net zo goed extra gezellig maken met de kinderen. Bouw samen een heus fort om oorlogje of prinsesje te spelen of zet een tent op waar ze in kunnen kamperen. Wees creatief, een hele dag voor de televisie is na een aantal dagen ook niet leuk meer. Experimenteer met de creativiteit van kinderen door te schilderen, knutselen en tekenen. Wie weet vinden ze wel een nieuwe hobby.

Kinderen met vader in doos

8.      Ga aan de slag in de keuken

Ben jij een echte zoetekauw, maar heb je normaal geen tijd om een taart te bakken? Pak je kookschort uit de kast en maak de heerlijkste gebakjes.. Heb je niet de juiste spullen? Bij De Bossche WoonBoulevard hebben we alles voor jouw keuken! Inspiratie nodig? Lees dan onze keuken blog.

9.      DIY – tover oude meubels om en blaas ze nieuw leven in

Haal al je creativiteit uit de kast en geef je oude meubels of andere items een goede opknapbeurt. Heb je nog een oud kastje staan? Met een stuk schuurpapier en een likje verf kom je al een heel eind. Voor de beste do-it-yourself producten of gereedschap kun je terecht bij De Bossche WoonBoulevard!

GereedschapskistEnthousiast geworden na het lezen van onze tips en wil je echt iets nuttigs gaan doen? Bij De Bossche WoonBoulevard helpen onze adviseurs je om het beste uit deze periode te halen. De Bossche WoonBoulevard is gewoon geopend, bekijk wel de actuele openingstijden voor vertrek om teleurstelling te voorkomen!

Meer inspiratie nodig? Bekijk dan onze andere inspiratievolle blogs!
–        Balkon inspiratie
–        Keuken inspiratie
–        Slaapkamer inspiratie
–        Badkamer inspiratie
–        Woon inspiratie in 2020