Inspiratie

Back to school: jouw ideale werkplek inrichten met onze 5 tips

Back to school: jouw ideale studeerkamer of werkplek inrichten met onze 5 tips

Een studeerkamer inrichten is nu belangrijker dan ooit. We werken en studeren tegenwoordig steeds vaker thuis en dan is een fijne werkplek enorm belangrijk. Om deze reden geven we je de beste tips om jouw studeerkamer in te richten tot een waar studieparadijs. Wist je dat het erg slecht is voor je rug en nek om steeds aan de eettafel te studeren of werken? En dat je je het beste kunt concentreren in een rustige omgeving? Voor deze en nog meer tips lees je snel verder!

Tip 1. Een rustige omgeving

Tijdens het werken en/of studeren is het natuurlijk erg belangrijk dat je je goed kunt concentreren. Je goed kunnen concentreren kun je vaak het beste in een rustige omgeving, dus creëer die ook! Heb je een zolderkamer die vol staat met oude spullen of heb je een hoek in huis die niet gebruikt wordt? Mooi, deze kun je prima omtoveren tot een werkplek waar je heerlijk kan werken.

rustige werkplek inrichten

Tip 2. Bureau en bureaustoel voor je studeerkamer uitkiezen

Aan de eettafel werken kan prima voor korte periodes. Maar wanneer er voor meer dan twee uur gestudeerd of gewerkt moet worden is het aan te raden om aan een bureau met bureaustoel te gaan zitten. De eettafel is namelijk net te laag waardoor je te veel naar beneden moet kijken. Dit is enorm slecht voor je rug en nek. Ook zijn eetkamerstoelen vaak niet geschikt om lange periodes rechtop te zitten. Met een verstelbare bureaustoel zorg jij voor de ondersteuning in je onderrug waardoor je houding goed blijft!

bureau studeerkamer

Tip 3: Zorg voor voldoende licht op je werkplek

Het is belangrijk om je thuiswerkplek in te richten met goede verlichting. De hoeveelheid licht heeft namelijk invloed op je productiviteit en concentratie. Van zwak licht met een warme gloed word je snel slaperig en dat is iets wat we niet willen tijdens het studeren of werken, want dan ben je minder alert. Kies daarom voor LED lampen, want deze geven fris wit licht wat vergelijkbaar is met daglicht. Zorg daarnaast voor voldoende natuurlijk licht in de kamer. Let wel op dat de gordijnen dicht kunnen, wanneer de buitenwereld te veel voor afleiding zorgt.

licht op je werkplek

Tip 4: Hou de studeerkamer netjes

Het is bewezen dat een nette en opgeruimde omgeving zorgt voor betere concentratie. Dit kun je bijvoorbeeld doen door voldoende opbergdozen en organizers te plaatsen in de studie- of werkkamer. Zo kan na een dag studeren of werken de thuiswerkplek snel en geordend opgeruimd worden voor de volgende dag. Als je veel boeken gebruikt tijdens het studeren is het ook aan te raden om een boekenkast of plank in de studeerkamer te plaatsen.

nette studeerkamer

Tip 5: Planten op je thuiswerkplek zorgen voor minder stress

Wist je dat je door planten in je werkkamer te zetten de kans op stress kunt verminderen? Planten zorgen daarnaast ook voor:

–        Luchtzuivering

–        Betere concentratie

–        Beter uithoudingsvermogen

–        Betere productiviteit

Oftewel, met planten in de studeerkamer zullen de studieprestaties verbeteren op een natuurlijke manier. Ook behoefte aan frisse geuren? Kies dan bijvoorbeeld voor een jasmijn of lavendel plant. Deze planten geven naast de lekker frisse geur ook nog een mooi beeld in je studeerkamer.

Ontdek ook de tips om productief en ergonomisch thuis te werken!

planten op je werkplek

Enthousiast geworden van het lezen van deze blog en besloten om je studeerkamer opnieuw in te richten? Bij De Bossche WoonBoulevard staan onze adviseurs dagelijks klaar om je te voorzien van allerlei adviezen en tips. Vraag naar welke bureaustoel het beste past bij jouw bureau voor een goede houding tijdens het werken of studeren. Kom langs bij Carpetright, Ernes Den Bosch, Haco Wonen en Slapen, Hoogenboezem Meubelen, Jysk, Kwantum, Leen Bakker, Montèl, Praxis, Profijt Meubel, Pronto Wonen of Trendhopper. Je vindt het allemaal bij De Bossche WoonBoulevard.