Inspiratie

3 interieur tips voor de feestdagen

3 interieurtips voor de feestdagen

De decembermaand is aangebroken en dat betekent een maand vol feestdagen! Bij de feestdagen hoort natuurlijk een knus en gezellig interieur met de leukste decoraties en accessoires. Kun je nog wel wat extra tips gebruiken om jou interieur klaar te maken voor deze mooie dagen? Wij hebben voor jou een aantal leuke tips op een rijtje gezet.

Tip 1: kies een thema

Waarom kiezen voor een thema? Voorkom dat jouw interieur tijdens de feestdagen een complete chaos wordt. Door met een thema te werken is het veel makkelijker om al je kerst- en oud en nieuw accessoires te matchen. Deze drie populaire thema’s zijn echte aanraders:

City Loft

Dit thema draait helemaal om luxe. Rijke materialen zijn niet weg te denken bij dit thema. Goud, glitter en glans mogen dan ook absoluut niet ontbreken. Maak bij dit thema ook gebruik van warme en diepe kleuren zoals smaragdgroen en aubergine. Versier je tafel bijvoorbeeld met glitterkaarsen, smaragdgroene kerstballen in een schaaltje of een gezellige gouden krans voor in de kast.

Silver Star

Dit thema is een echte klassieker. Bij dit thema staan neutrale kleuren zoals wit en zilver centraal. Door middel van leuke accessoires creëer je een chique en stijlvolle uitstraling. Daarnaast straalt het veel warmte en rust uit. Als dat niet genieten wordt?

Wood & wool

Dit thema staat in het teken van natuurlijke materialen. Om deze sfeer te versterken wordt er veel gebruik gemaakt van de kleuren brons en bruin in combinatie met zilver, wit en grijs. Materialen zoals pluche, wol, vilt en hout zorgen voor de warme sfeer in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan massief houten decoraties voor de kerstboom of een heerlijk zacht wollen kleed. Nu moeten het wel knusse feestdagen worden!

thema wood & wool

Tip 2: creëer warmte in huis

Heb je een (open) haard? Dan maak je het huis gemakkelijk warm en gezellig. Maar ook zonder kun je ervoor zorgen dat je er deze feestdagen warmpjes bij zit. Gebruik wat warme dekentjes of een fijn tapijt om een soortgelijke warme sfeer te creëren.

Ook met verlichting kun je zorgen voor een knusse sfeer in huis. Er zijn ontzettend veel manieren om je kerstinterieur sfeervol te verlichten. Vervang je standaard lampen bijvoorbeeld door lampen met een warmere gloed. Maar je kunt ook een aantal kaarsen tevoorschijn halen! Combineer klassieke kaarsen met een aantal luxe geurkaarsen. Denk aan geuren zoals kaneel, anijs, kruidnagel of vanille. Deze passen perfect bij de feestdagen!

creëer warmte in huis

Tip 3: haal een kerstboom in huis

Een kerstinterieur in niet compleet zonder een prachtige kerstboom. Een kerstboom zorgt voor wat extra verlichting en decoratie, en is ideaal als pronkstuk! Het versieren van de boom is erg persoonlijk. Terwijl de één helemaal weg is van wit met zilveren decoraties, geniet de ander juist van kleurrijke versiering. Weinig ruimte, dus maar geen boom? Je hebt niet veel ruimte nodig voor een kerstboom, want ze zijn er in allerlei maten. Er is altijd wel een maat die bij jouw woning past.

Hoop jij ook op een witte kerst? Tip: breng buiten naar binnen met nepsneeuw op je kerstboom. Er ontstaat een prachtig contrast door de combinatie van de witte sneeuw en groene takken samen met versieringen zoals rode kerstballen.

haal een kerstboom in huis

Ook al enthousiast geworden voor de feestdagen na het lezen van deze blog? Of heb je al inspiratie gekregen voor het creëren van jouw eigen kerst interieur? Bij De Bossche WoonBoulevard vind je alles voor een knusse woning tijdens deze feestdagen. Kom lang bij Carpetright, Ernes Den Bosch, Haco Wonen en Slapen, Hoogenboezem Meubelen, JYSK, Kwantum, Leen Bakker, Montèl, Praxis, Profijt Meubel, Pronto Wonen of Trendhopper. Je vindt het allemaal bij De Bossche WoonBoulevard.