Inspiratie

3 tips voor jouw herfsttuin

Creëer gemakkelijk je eigen herfsttuin met deze 3 eenvoudige tips!

Jouw tuin omtoveren tot een echte herfsttuin? Voor sommigen is het cliché, anderen zijn al volop bezig om hun huis aan te passen voor het seizoen. Wij hebben de laatste trends op het gebied van de herfst voor jou opgedeeld in drie eenvoudige tips. Wil jij binnenkort ook met je vrienden genieten van een heerlijk knusse herfstsfeer? Lees nu alles wat je moet weten over herfsttuinen!

Tip 1: Maak je tuin herfstklaar met decoraties

De eerste stap om van je tuin een echte herfsttuin te maken is heel eenvoudig. Begin met het decoreren van je tuin met warme kleuren. Probeer bijvoorbeeld eens de kleuren mosterdgeel, auberginepaars of bordeauxrood. Of kies voor aardetinten, deze zijn helemaal in dit jaar en dus een echte aanrader. Voor een chiquere uitstraling kun je koperen, gouden of messing decoraties toevoegen aan je herfsttuin.

Zet bijvoorbeeld je tafel vol met prachtige oranje pompoenen. Het is misschien een leuk knutselproject om er bloemenvazen van te maken. Ga ook eens de natuur in. Je kunt ook mooie bladeren, dennenappels en nog veel meer in het bos verzamelen. Wanneer je bladeren laat drogen en inlijst heb je ook meteen wat muurdecoraties.

Herfst tuin decoraties

Tip 2: Creëer sfeer met licht

Onze tip: maak effectief gebruik van licht om je tuin om te toveren tot een sfeervolle herfsttuin. Kandelaars en kaarsen zijn namelijk goede sfeermakers. Plaats deze tussen je andere decoraties op tafel voor een extra knus effect.

Je kunt dit effect nog versterken met geurkaarsen in je herfsttuin. Echte herfstgeuren zijn warme geuren zoals kaneel en natuurlijk pompoen. Ook met geluid kun je het herfstgevoel van je tuin versterken. Zo zijn er kaarsen die het geluid van een open haard nabootsen! De lonten van deze kaarsen zijn gemaakt van hout, waardoor ze knisperen wanneer je ze aansteekt. Geen zin om steeds je kaarsen aan te moeten steken? Kies dan voor LED-kaarsen of LED-waxinelichtjes! Net een aantal pompoenen in huis gehaald? Plaats je (LED) kaarsen hier dan vooral in. Dan voelt het al meteen als Halloween.

herfst tuin verlichting

Tip 3: bewaar de kleur in je herfsttuin

Veel mensen denken dat er geen bloeiende planten zijn in de herfst. Maar dit is helemaal niet zo. Er zijn meer dan genoeg planten die in de herfst juist volledig tot hun recht komen. Kleurrijke planten kunnen natuurlijk niet ontbreken in een knusse herfsttuin.

Plaats bijvoorbeeld herfstasters, herfstanemonen of Geranium Rozanne in je tuin. Dit zijn echte herfstplanten die soms tot in de late herfst nog bloeien. Deze planten zorgen ervoor dat ernaast groen en geel ook de warme kleuren paars en roze in je tuin te vinden zijn. Geen groene vingers? Geen probleem! Dit zijn erg makkelijke planten die prima groeien in de schaduw of halfschaduw. De grond mag alleen niet al te droog te zijn. Ideaal om eenvoudig kleur aan te brengen in je herfsttuin.

herfst tuin planten

Het is weer oktober! Weet je wat dat betekent? Het is Woonmaand in Nederland. In deze maand worden de nieuwste collecties gepresenteerd en vieren we dit met de leukste acties. Onze experts bij De Bossche WoonBoulevard staan klaar om jou te adviseren en inspireren. Maak je interieur klaar voor het nieuwe woonseizoen. Lees alles over de beste acties deze woonmaand in onze woonmaand 2020 blog. en ontdek 10 tips voor leuke woonaccessoires passend bij elke woonstijl!

Ben jij na het lezen van deze blog helemaal enthousiast geworden over de herfst en wil ook jij jouw tuin omtoveren in een herfsttuin? Kom binnenkort vooral langs in een van onze winkels zoals Jysk, Kwantum, Tuinmeubelshop, Leen BakkerPronto Wonen, Trendhopper en Praxis Megastore.