Inspiratie

Dé woontrends van 2021

Dé woontrends van 2021

Eindelijk! Het is december en 2021 komt steeds dichterbij. Een nieuw jaar betekent ook weer gloednieuwe woontrends! Maar wat zijn de must-haves op het gebied van wonen in 2021? We hebben de eerste drie woontrends van het nieuwe jaar op een rijtje gezet. Met een aantal kleine veranderingen in je interieur kun je al een groot verschil maken. Een frisse start maken in 2021? Laat je inspireren en start het nieuwe jaar goed met een trendy woning.

Woontrend 1: de trendkleuren van 2021

Opgelet! De Flexa kleur van het jaar 2021 is bekend gemaakt! Met de kleur ‘Brave Ground’ haal je een neutrale kleur in huis, die ook erg makkelijk te combineren is. Met dé kleur van 2021 breng je een rustige en frisse sfeer in huis. Doordat de kleur zo neutraal is laat het juist alle andere kleuren in jouw interieur schitteren.

Maar er is ook goed nieuws voor alle liefhebbers van de populairste kleur van 2020. Je kunt ook in het interieur van 2021 blijven genieten van de kleur donkerblauw. Donkerblauw is een tijdloze kleur die zorgt voor een luxe sfeer met karakter. We gaan deze kleur in 2021 niet alleen terug zien op de muur, maar ook in meubels en accessoires.

Ten slotte is grijs weer helemaal terug als basiskleur in 2021. Hoewel deze woontrend vorig jaar helemaal voorbij leek te zijn, is het volgend jaar juist weer helemaal in. Zachte lichtgrijze tinten in plaats van wit op de muur zorgt voor een extra luxe uitstraling. Hiernaast zorgt het ervoor dat jouw planten en kunst meer tot zijn recht komen.

Lees hier wat de trendkleuren van 2024 zijn!

trendkleuren van 2021

Woontrend 2: Line art en pronkstukken

Op het gebied van decoratie wordt face line art in 2021 helemaal hot! We zien dat kunst met gezichten als decoratie de laatste tijd al steeds populairder wordt. Bij Face Line Art zijn de gezichten die afgebeeld worden op de kunst gemaakt van een aantal lijnen. We zien deze woontrend niet alleen terug op posters, maar ook bij beelden en zelfs op bloempotten. Deze toevoeging aan je interieur zorgt voor een speelse sfeer.

line art posters

Ook een statement piece in je huis is hélemaal 2021. Het is dan ook een woontrend die niet aan deze lijst mag ontbreken. Met een statement piece in je interieur richt je de aandacht op één punt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Een opvallend meubel
  • Een opvallend schilderij
  • Een grote plant
  • Een beeld of pilaar

Een statement maken in je interieur ga je in 2021 steeds vaker terugzien. Maar welk effect heeft dit op je interieur? Met een pronkstuk in je huis creëer je een verrassend interieur met veel persoonlijkheid. Zo geef je jouw interieur binnen no-time een stijlvolle en bijdetijdse uitstraling.

pronkstukken statement pieces

 

Woontrend 3: Natuurlijke elementen

We verwachten dat ook in 2021 natuurlijke elementen niet weg te denken zijn in ons interieur. In 2021 zien we in het bijzonder dat lichte houtsoorten steeds meer terug komen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van lichte houtsoorten in een Scandinavisch interieur, maar ook liefhebbers van andere woonstijlen mogen deze trend niet negeren. Denk hierbij niet alleen aan meubels of vloeren, maar ook aan lambrisering en licht houten accenten in het plafond.

Naast licht hout blijven ook een aantal andere materialen in-the-picture in 2021. Ikea riep deze materialen al uit tot dé trend van 2020. Maar we verachten dat deze materialen ook in 2021 mega populair zullen blijven. Bamboe, rotan, steen, alpaca wol, riet en zeegrassen behoren allemaal tot dé woontrends van 2021. Ontdek de interieurtrends van 2024!

natuurlijke elementen

Heeft deze blog je enthousiast gemaakt om aan de slag te gaan met de nieuwste woontrends? Kom langs bij De Bossche WoonBoulevard. In onze winkels vind je de laatste trends, de nieuwste collecties, tijdloze woonstijlen en kun je terecht met al je woonvragen. Je vindt bij ons onder andere Haco Wonen & Slapen, Hoogenboezem Meubelen, JYSK, Kwantum, Leenbakker, Montèl en Pronto Wonen.