Inspiratie

De leukste DIY ideeën voor huis & tuin

De leukste DIY ideeën voor huis & tuin

Vind je het leuk om lekker creatief bezig te zijn? Dan zijn deze Do It Yourself (DIY) tips voor huis en tuin echt iets voor jou. In deze blog vertellen we hoe je jouw eigen meubels of woonaccessoires maakt. Het is echt veel makkelijker dan je denkt! Ga aan de slag met een DIY wijnrek of leuke muurdecoraties. Liever iets praktischer? Maak dan je eigen bijzettafel of DIY boekenkast. Lees snel verder voor de leukste doe het zelf tips voor je interieur.

DIY wijnrek

Als wijnliefhebber wil je natuurlijk een mooi wijnrek in huis hebben om de lekkerste wijnen in te bewaren. Naast dat het enorm praktisch is, is het ook een echte eyecatcher in je interieur. Er zijn verschillende mogelijkheden om je eigen wijnrek te maken. Neem bijvoorbeeld een stevige houten plank en een paar spijkers. Timmer de spijkers in het hout zodat de wijnflessen hier horizontaal op kunnen liggen. Tip: plaats de spijkers iets schuiner zodat de flessen er niet af kunnen vallen. Ben je niet heel handig, dan kun je aan de slag met houten aardappel- of groentekistjes. Wanneer je de kistjes op elkaar stapelt heb je een unieke en speelse manier om je wijnflessen te bewaren. Om de kistjes iets unieker te maken kun je ze verven in een leuk kleurtje of versieren met stickers.

DIY wijnrek

De leukste DIY muurdecoraties

Ben je jouw saaie muur zat? Wij geven je drie doe het zelf tips om je muur op te vrolijken. Geef een persoonlijk randje aan je interieur met een DIY fotowand. Zoek een paar leuke foto’s uit en kies passende lijstjes. Tip: combineer lijsten in verschillende formaten gemaakt van diverse materialen voor een speels effect. Bevestig ze aan de muur en klaar is je persoonlijke fotowand! Een ander leuk idee zijn vitrinekastjes voor aan de wand. Bewaar hierin de leukste herinneringen en woonaccessoires. De vitrinekastjes kun je ook creëren met de populaire aardappelkistjes. Het laatste idee voor aan de muur zijn de trendy plantenhangers. Je kunt de plantenhangers in de winkel kopen maar zelf maken is natuurlijk veel leuker. Kies je favoriete plantjes en een leuk potje, Google de macramé knooptechniek et voilà, je kunt aan de slag!

DIY muurdecoraties

Handige DIY bijzettafel

Dit DIY project is super praktisch. Ligt jouw tuin vol met omgevallen boomstammen of kun je gemakkelijk aan een boomstam komen? Dan is deze DIY bijzettafel iets voor jou. Ga op zoek naar een boomstam van hard hout. Denk aan een eik, walnotenboom of cedar. Schuur de boomstam glad zodat er geen scherpe randen meer aanzitten. Spray de boomstam in met een speciale coating van hout zodat de tafel langer meegaat. Is de boomstam niet hoog genoeg? Monteer dan tafelpoten onder de boomstam. Kies bijvoorbeeld haarspeld poten, welke je kunt kopen bij de bouwmarkt.

DIY tafel

DIY boekenkast

Een originele DIY boekenkast kun je maken op verschillende manieren. Oude lades over? Geef ze een leuk kleurtje en monteer ze aan de muur met metalen hoekprofielen. Ook de aardappelkistjes kunnen goed van pas komen bij dit DIY meubel. Je kunt de kistjes gemakkelijk opstapelen en eventueel vastzetten met een aantal schroefjes voor extra stevigheid. Richt de kast in met al je boeken en eventueel wat leuke woonaccessoires.

DIY boekenkast

Ben je geïnspireerd geraakt? Ga dan snel aan de slag met deze leuke en vooral gemakkelijke DIY projecten. Koop de benodigdheden bij De Bossche WoonBoulevard, bij winkels zoals Kwantum, Leenbakker, Praxis, Pronto wonen, Profijt meubel en nog veel meer. Vragen? Onze experts staan altijd voor je klaar.