Inspiratie

Waar op letten bij aanschaf keuken: 7 dingen!

Waar op letten bij aanschaf keuken: 7 dingen!

Voor veel gezinnen vormt de keuken het hart van het huis. Families en vrienden komen graag samen om te koken, kletsen en van elkaars gezelschap te genieten in een fijne woonkeuken. Is jouw keuken verouderd, niet groot genoeg of niet naar wens ontworpen? Investeer dan in een keukenrenovatie die de ruimte niet alleen aantrekkelijker, maar ook comfortabeler en functioneler maakt. Op deze 7 dingen moet je letten bij de aanschaf van jouw keuken!

1. Denk goed na over de indeling

Sla jij jouw koffie en thee op in de buurt van de koffiemachine? Dan heb je meer ruimte nodig op het aanrecht of naast jouw inbouw-koffiemachine. Wil je het keukengerei binnen handbereik hebben als je achter het fornuis staat? Zorg dan voor een la naast het fornuis. Besteed aandacht aan de extra stappen die je – letterlijk – zet om je taken uit te voeren en maak je (keuken)handelingen gemakkelijker. Hoe doe je dat? Door voor jezelf een plan uit te tekenen: ga in je eigen (huidige) keuken staan en doe alsof je aan het koken bent in jouw droomkeuken!

2. Maak een statement met een verrassend kleurenpalet

Durf kleur te bekennen! Kies je voor een keuken of werkblad in een opvallende kleur? Gaaf! Wil je de keukenkastjes neutraal houden? Dan kun je kiezen voor een opvallen kleur op de muur. Tip: reinigbare muurverf en speciale coatings voor achter het fornuis. Ga jij voor een duurzaam en tijdloos keukenontwerp? Dan breng je kleur in de keuken met behulp van accessoires.

Clean inrichting kleine woonkamer

3. Kies voor een kookeiland

Heb jij ruimte voor een kookeiland, bar of schiereiland? Leuk! Dit is vaak het middelpunt van de keuken en de plek om te ontbijten, dineren, borrelen of gerechten voor te bereiden. Dé insider tip? Investeer in een kookeiland zónder gootsteen of fornuis. Bij een spoeleiland zit de spoelbak en eventuele vaatwasser in het keukeneiland verwerkt. Dan wordt jouw eiland al gauw een plek waar men vieze vaat blijft verzamelen: dat betekent dat het middelpunt van jouw keuken een slordige plek wordt. Zorg voor een gootsteen in het vaste gedeelte van jouw keuken. Dat geldt ook voor de kookplaat of het fornuis: plaats deze in het vaste gedeelte. Maak tijdens een keukenrenovatie gebruik van de gelegenheid om de ruimte echt aan jouw behoeften en gezin aan te passen.

4. Het keukenteam heeft werkruimte nodig

Als er meestal maar één kok in de keuken staat, ziet de lay-out van jouw keuken er heel anders uit dan wanneer het keukenteam uit twee of meer mensen bestaat. Denk aan de hoeveelheid werkruimte die je nodig hebt als je met jouw ontwerper aan de slag gaat! En nog belangrijker, zorg voor een breed gangpad tussen aanrecht en keukeneiland. Het is erg fijn als je gemakkelijk om elkaar heen kunt manoeuvreren in de keuken.

5. Investeer in ruimte: extern én intern

Een slim interieur van jouw keukenkastjes bespaart ruimte. Gebrek aan ruimte is vaak op te lossen door voor een slimme inrichting van jouw keukenkastjes te kiezen. Maak een einde aan chaotische keukenlades en keukenkastjes. Een bestekbak, ladeverdeler, carrouselkast, uitrekbare kastinrichting en zelfs keukenkast-verlichting zijn jouw nieuwe (verborgen) keukenhulpjes. Maar ook losse dekselshouders, bordenrekken en bestekbakken maken jouw huidige keuken een stuk opgeruimder.

Nieuwe keuken kopen tips

6.Kies voor jouw interieurstijl

Past jouw droomkeuken wel bij de rest van je interieur? Of de stijl van je huis? Zorg dat je voor een keuken kiest in jouw favoriete stijl. Wil je jouw ‘basiskeuken’ bij een landelijk, modern of eclectisch interieur laten passen? Ga dan bewust op zoek naar de juiste materialen voor het werkblad, kies voor stijlvolle greepjes op de keukenkastjes en vind een bijpassende kleurenpalet.

7. Laat je adviseren door experts

Bij de Bossche WoonBoulevard kun je bij verschillende keukenshowrooms terecht voor fantastisch – vrijblijvend – advies. Hier vind je in de omgeving ’s-Hertogenbosch het grootste aanbod keukenzaken. Dus stop je online speurtocht naar tips & tricks en laat je adviseren bij een van onze keukenzaken.

Keuken aanschaffen: inspiratie aan De Bossche WoonBoulevard

Kom langs aan De Bossche WoonBoulevard voor keuken inspiratie. Je kunt terecht voor al je vragen en de beste adviezen. Kom langs bij Brugman Keukens & Badkamers, Bruynzeel Keukens, Keuken Kampioen, Keukensale of één van onze andere winkels