Inspiratie

7 dingen waar je op moet letten bij het uitkiezen van een nieuwe keuken!

Is jouw keuken verouderd, niet groot genoeg of niet naar wens ontworpen? Investeer dan in een keukenrenovatie die de ruimte niet alleen aantrekkelijker, maar ook comfortabeler en functioneler maakt.

7 dingen waar je op moet letten bij het uitkiezen van een keuken

 

Voor veel gezinnen vormt de keuken het hart van het huis. Families en vrienden komen graag samen om te koken, kletsen en van elkaars gezelschap te genieten in een fijne woonkeuken. Is jouw keuken verouderd, niet groot genoeg of niet naar wens ontworpen? Investeer dan in een keukenrenovatie die de ruimte niet alleen aantrekkelijker, maar ook comfortabeler en functioneler maakt. Op deze 7 dingen moet je letten bij het uitkiezen van een keuken! 

1. Denk goed na over de indeling

Sla jij jouw koffie en thee op in de buurt van de koffiemachine? Dan heb je meer ruimte nodig op het aanrecht of naast jouw inbouw-koffiemachine. Wil je het keukengerei binnen handbereik hebben als je achter het fornuis staat? Zorg dan voor een la naast het fornuis. Besteed aandacht aan de extra stappen die je – letterlijk – zet om je taken uit te voeren en maak je (keuken)handelingen gemakkelijker. Hoe doe je dat? Door voor jezelf een plan uit te tekenen: ga in je eigen (huidige) keuken staan en doe alsof je aan het koken bent in jouw droomkeuken!

2. Maak een statement met een verrassend kleurenpalet

Durf kleur te bekennen! Kies je voor een keuken of werkblad in een opvallende kleur? Gaaf! Wil je de keukenkastjes neutraal houden? Dan kun je kiezen voor een opvallen kleur op de muur. Tip: reinigbare muurverf en speciale coatings voor achter het fornuis vind je bij Kwantum of Praxis. Ga jij voor een duurzaam en tijdloos keukenontwerp? Dan breng je kleur in de keuken met behulp van accessoires. Keukentextiel vind je bij Leen Bakker, servies vind je bij Trendhopper, goede verlichting koop je bij Pronto Wonen en andere toffe keukenaccessoires haal je bij JYSK.

3. Kies voor een kookeiland (eventueel zónder fornuis of gootsteen)

Heb jij ruimte voor een kookeiland, bar of schiereiland? Leuk! Dit is vaak het middelpunt van de keuken en de plek om te ontbijten, dineren, borrelen of gerechten voor te bereiden. Dé insider tip? Investeer in een kookeiland zónder gootsteen of fornuis. Bij een spoeleiland zit de spoelbak en eventuele vaatwasser in het keukeneiland verwerkt. Dan wordt jouw eiland al gauw een plek waar men vieze vaat blijft verzamelen: dat betekent dat het middelpunt van jouw keuken een slordige plek wordt. Zorg voor een gootsteen in het vaste gedeelte van jouw keuken. Dat geldt ook voor de kookplaat of het fornuis: plaats deze in het vaste gedeelte. Maak tijdens een keukenrenovatie gebruik van de gelegenheid om de ruimte echt aan jouw behoeften en gezin aan te passen.

4. Het keukenteam heeft werkruimte nodig

Als er meestal maar één kok in de keuken staat, ziet de lay-out van jouw keuken er heel anders uit dan wanneer het keukenteam uit twee of meer mensen bestaat. Denk aan de hoeveelheid werkruimte die je nodig hebt als je met jouw ontwerper aan de slag gaat! En nog belangrijker, zorg voor een breed gangpad tussen aanrecht en keukeneiland. Het is erg fijn als je gemakkelijk om elkaar heen kunt manoeuvreren in de keuken.

5. Investeer in ruimte: extern én intern

Een slim interieur van jouw keukenkastjes bespaart ruimte. Gebrek aan ruimte is vaak op te lossen door voor een slimme inrichting van jouw keukenkastjes te kiezen. Maak een einde aan chaotische keukenlades en keukenkastjes. Een bestekbak, ladeverdeler, carrouselkast, uitrekbare kastinrichting en zelfs keukenkast-verlichting zijn jouw nieuwe (verborgen) keukenhulpjes. Maar ook losse dekselshouders, bordenrekken en bestekbakken maken jouw huidige keuken een stuk opgeruimder. Kom een kijkje nemen bij JYSK of Kwantum.

6.Kies voor jouw interieurstijl

Past jouw droomkeuken wel bij de rest van je interieur? Of de stijl van je huis? Zorg dat je voor een keuken kiest in jouw favoriete stijl. Wil je jouw ‘basiskeuken’ bij een landelijk, modern of eclectisch interieur laten passen? Ga dan bewust op zoek naar de juiste materialen voor het werkblad, kies voor stijlvolle greepjes op de keukenkastjes en vind een bijpassende kleurenpalet. Welke stijl ook bij jou past, je vindt volop inspiratie bij de Bossche WoonBoulevard.

7. Laat je adviseren door experts

Bij de Bossche WoonBoulevard kun je bij verschillende keukenshowrooms terecht voor fantastisch – vrijblijvend – advies. Hier vind je in de omgeving ’s-Hertogenbosch het grootste aanbod keukenzaken. Dus stop je online speurtocht naar tips & tricks en laat je adviseren bij een van deze keukenzaken: Brugman Keukens & Badkamers, Bruynzeel Keukens, Keuken Kampioen, Keukensale of Superkeukens.

Meer inspiratie voor het hele huis!

Is jouw keuken al helemaal naar wens? Kom dan inspiratie op doen voor de rest van je interieur. Bij de Bossche WoonBoulevard vind je inspiratie voor het hele huis! Hier vind je alles om van jouw badkamer, slaapkamer, woonkamer of studeerkamer een fijne plek te maken. We hebben nog een paar adressen voor je verzameld:

– Groen & buitenmeubels? Ga naar Praxis.

– Fris en betaalbaar bedtextiel vind je bij Haco Wonen en Slapen.

– Kleurrijke accessoires voor in de keuken: Keuken Kampioen.

– Wil je advies over trendy lentekleuren? Dan ben je bij Kwantum aan het juiste adres.

– Maar dit is natuurlijk maar een selectie. Al deze winkels vind je in De Bossche Woonboulevard en nog veel meer!