Inspiratie

Klussen voor beginners

Klussen voor beginners: de gouden regels

Geen ervaring met klussen? Geen probleem! Ook jij kan veel klussen in en om het huis gewoon zelf doen. Het vergt wat van je tijd, maar het scheelt je een hoop geld. Wij hebben een lijst opgesteld met de belangrijkste regels voor een succesvol project. Lees alles over klussen voor beginners in deze blog.

Maak een planning

Succesvol klussen voor beginners start met een goede voorbereiding. Een goed begin is namelijk het halve werk. Maak een plan van de klussen die je wil gaan doen. Beschrijf de klussen stap voor stap en maak steeds een checklist. Zo weet je altijd wat je moet doen, of je op schema bent en wat je nodig hebt. Zorg er voor dat je ruim genoeg plant, want dit zorgt voor rust. Ruim je rommel tussendoor op en zorg voor een overzichtelijke werkplek. Anders val je er straks nog over.

maak een planning

Ken je gereedschap

Je gereedschap kennen is cruciaal wanneer je zelf gaat klussen. Daarom geven we een spoedcursus gereedschap zodat ook jij aan deze gouden regel kan voldoen. Handgereedschap bestaat uit zaken zoals schroevendraaiers, hamers en tangen. Vaak zijn hiervan verschillende formaten en soorten. Gelukkig voor de beginnende klusser zijn hiervan complete sets.

Meetgereedschap is een must-have als het gaat om klussen. Om het klussen voor beginners succesvol te laten verlopen is het wel zo handig dat de maten kloppen. Met dit gereedschap kun je meten, aftekenen en controleren of je het goed hebt gedaan. Voorbeelden van meetgereedschap zijn:een rolmaat, waterpas of misschien een winkelhaak.

ken je gereedschap

Elektrisch gereedschap maakt klussen voor beginners een stuk gemakkelijker. Een goede boor- en schroefmachine is al niet meer weg te denken uit je gereedschapskist. Een schuurmachine of een elektrische zaag zou jouw klus mogelijk kunnen versnellen.

Bedenk wat je nodig hebt

Maak ook een lijst met alle benodigdheden voor je klus. Niets is zo frustrerend bij het klussen voor beginners als wanneer je drie keer terug moet naar de bouwmarkt. Bespaar dan ook niet op de materialen. Dit is niet alleen veiliger, maar het geeft je ook wat ruimte om een keer een foutje te maken.

Niet alles kan namelijk in één keer helemaal goed gaan, al helemaal niet bij klussen voor beginners. Hiernaast kun je ongebruikte spullen meestal binnen een bepaalde tijd gewoon weer terugbrengen.

bedenk wat je nodig hebt

Klus tip: ben je van plan om verf te gebruiken voor jouw klus? Noteer dan vooral de kleurnummers. Zo kun je later de juiste kleur weer makkelijk terugvinden.

Blijf binnen je budget

Ook een financiële planning kan geen kwaad. Zo weet je hoeveel je klus ongeveer gaat kosten. Zorg er voor dat je wat speling overhoudt in je budget. Het verloopt namelijk altijd net wat anders dan je van tevoren gepland had. Succesvol klussen voor beginners betekent dat je op alles voorbereid moet zijn!

blijf binnen je budget

De dagen worden korter en we zitten steeds meer binnen. De maand oktober staat dan ook in het teken van interieur en de nieuwste woontrends en collecties. Oktober is dan ook dé Woonmaand van Nederland. Ideaal om al die klusjes van je to-do-lijst te strepen en je woning een kleine make-over te geven. In deze woonmaand is er in ieder geval geen tekort aan inspiratie bij De Bossche WoonBoulevard.

Al enthousiast geworden om te beginnen met klussen? Bij De Bossche WoonBoulevard zijn verschillende winkels waar je terecht kunt voor al je vragen. Onze adviseurs staan elke dag voor je klaar met tips en advies voor elke klus. Kom bijvoorbeeld eens langs bij onze Praxis Megastore en Kwantum.