Nieuws

Zijn jouw banden goed op spanning?

Laat dit 26 mei controleren op de Bossche WoonBoulevard!

Medewerkers van ‘Band op Spanning’ komen op zaterdag 26 mei a.s. van 09:30 tot 17:00 uur naar het parkeerterrein van De Bossche WoonBoulevard. Met behulp van professionele mobiele apparatuur wordt de bandenspanning van de auto’s gecontroleerd en worden de banden zonodig opgepompt.

Bespaar op jouw kosten en spaar het milieu!

Autorijden is duur. Rijden met een te lage bandenspanning maakt het nog duurder. Net als op een fiets kost het dan namelijk meer energie om vooruit te komen. De auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband. En dan hebben we het nog niet over de enorme hoeveelheid extra CO2 en fijn stof dat wordt uitgestoten als gevolg van het hogere brandstofverbruik.

Maak kosteloos gebruik van deze service!

Met de service ‘Band op spanning’ kan op concrete wijze een steentje worden bijgedragen aan een schonere en veiligere samenleving. De Bossche WoonBoulevard ondersteunt dit initiatief en biedt alle bezoekers deze service kosteloos aan.

Hoe gaat het in z’n werk?

Op 26 mei wordt de bandenspanning van de auto’s gecontroleerd en worden de banden zonodig opgepompt tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). Als bewijs zul je een kaartje aantreffen onder je ruitenwisser met zowel de oude als de nieuwe bandenspanning. Zelf hoef je niets anders te doen dan te zorgen dat je aanwezig bent met de auto op het parkeerterrein. 

Als je liever geen gebruik wilt maken van deze kosteloze bandenservice, dan kun je dit uiteraard kenbaar maken bij de medewerkers van Band op Spanning. Zij zullen nooit ongevraagd aan uw auto komen.