Inspiratie

5 badkamertrends voor 2018

Thuis in de… badkamer

Een nieuw jaar, een fris begin…. in je badkamer! In de loop der jaren is de rol van de badkamer veranderd van praktische kamer naar extra woonruimte. Een plek waar je met frisse energie aan de dag begint en waar je de dag ook weer ontspannen afsluit. Ben je op zoek naar een manier om je badkamer op te frissen voor het nieuwe jaar? Of ga je voor een grote renovatie of verbouwing? Hier zijn een paar ideeën!

Monochrome

Monochrome is hot. De zwart-wit trend is, in combinatie met glas en staal, stoer en stijlvol. In de badkamer kun je deze trend simpel toepassen door verlichting, kranen en badkamermeubels aan te passen. Je kunt ook groter denken: douches met metalen omlijstingen geven een architecturale uitstraling en zwarte en witte tegels in geometrische patronen geven de badkamer een industrieel gevoel. Kom inspiratie opdoen!

Inspiratie

Duurzaam design

De badkamertrends voor 2018 laten zien dat de badkamer functioneel, comfortabel én duurzaam moet zijn. Innovatieve oplossingen voor in de badkamer dragen daaraan bij. Een 'slimme' douche is water- en energiebesparend en onthoudt bovendien jouw voorkeuren op het gebied van tempratuur en duur van een douchebeurt. Duurzaamheid in de badkamer kan ook simpeler en goedkoper: waterbesparende (sensor)kranen, douchekoppen en toiletreservoirs leveren een belangrijke bijdrage aan het milieu en zijn toch stijlvol. Ook verlichting is belangrijk in de badkamer: LED inbouwspots en LED wandverlichting zijn sfeervol en functioneel. Laat je verder informeren over duurzame oplossingen voor de badkamer door de medewerkers van één van de badkamerwinkels van De Bossche Woonboulevard.

Touch of gold

Transformeer je badkamer tot jouw eigen spa at home. Het is een plek geworden waar je meer tijd besteedt: om te relaxen, om je ochtend- en avondritueel uit te voeren en om je mooi te maken. Een luxe afwerking zorgt voor de juiste uitstraling. Geef jouw badkamer een nieuwe uitstraling door kranen en douchekop te vervangen. Chrome heeft het lang volgehouden, maar wordt van zijn troon gestoten. Goud is de nieuwe kleur voor je kranen in de badkamer. Minimalistisch design zorgt ervoor dat de look up-to-date is.

Inspiratie

Funky walls or floors

Waterdicht behang, geglazuurde vloertegels in toffe trendkleuren en wandtegels in visgraatmotief: de trend voor tegels met patronen in badkamers is er één die al een tijdje bestaat. Dit jaar wordt een opvallende muur of vloer dé eyecather van je badkamer: interieurontwerpers adviseren om voor één van de twee te kiezen om het geheel rustig te houden. Een eenvoudige manier om kleur toe te voegen in de badkamer is met een prachtige tegel.

Inspiratie

Go natural

Natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen, aardetinten en een paar planten toveren jouw badkamer om tot een oase van rust. Deze trend brengt het buitenleven binnenshuis: recycled hout, neutrals en natuurlijke verlichting passen in het design. Gelukkig verandert deze trend niet zo snel: investeren in grote aanpassingen, zoals tegels, vloer of meubels, in je badkamer is de moeite waard. Je kunt ook kleine dingen veranderen, zoals verlichting of kleinere decorelementen, om een neutrale badkamer trendy en fris te houden.

Inspiratie

Inspiratie in 's-Hertogenbosch

Passen deze trends ook in jouw badkamer? Met kleine (of grote) aanpassingen maak je jouw badkamer weer helemaal up-to-date. Kom zeker een kijkje nemen bij het grote aanbod aan badkamerzaken in De Bossche Woonboulevard.